Ben jij op zoek naar planken van mangohout om je interieur een boost te geven? Wij geven je groot gelijk! Het brengt je namelijk sfeer en karakter, zelf al een enkele losse plank. Mangohout heeft iets unieks, wat je bij geen andere houtsoort vindt.

Wat dat unieke is? Dat ontdek je op deze pagina, maar je hoeft maar naar de mangohout plank te kijken om het te zien. Dat tropische, warme karakter dat je ook in een mango ziet: dat is wat zelf een enkele wandplank van mangohout al een verrijking maakt voor je kamer.

Wat past bij mangohout?

Een wandplank van mangohout komt tot zijn recht aan vrijwel iedere muur. Je kunt een mangohout plank natuurlijk combineren met bijvoorbeeld:

  • Een mangohout tafelblad als statement in de eetkamer.
  • Een stoere en robuuste industriële kast van mangohout.
  • Of een mangohout dressoirkast, om de mangohout wand planken en de rest van de kamer samen te trekken.

Maar het mooie is: losse planken van mangohout passen in vrijwel elk interieur. Als de robuuste finishing touch in een industriële look, of juist als dat ene opvallende statement in een modernistische stijl.

Het karakteristieke van mangohout planken

Een plank van mangohout herken je aan de karakteristieke kleurschakeringen in het goudbruine spectrum. Uniek is ook de gele gloed die over veel planken ligt. Dit geeft een mangohout plank zijn warme uitstraling.

In de basis hebben mangohout planken een warme kleur, die doet denken aan het tropische klimaat waar mangobomen groeien. Mangohout planken zijn voornamelijk afkomstig uit Azië. Wij importeren ons mangohout van een vaste fabrikant in India.

Het hout dat wordt gebruikt om mangohout planken van te maken, is afkomstig van mangoplantages. Daar worden bomen na hun meest vruchtbare jaren vervangen door nieuwere bomen, die meer mango’s produceren. Het hout van de vervangen bomen wordt dus hergebruikt om er mangohout planken en meubels van te maken: een duurzame wandplank voor aan de muur dus!

Mango valt onder de hardhoutsoorten. Een wandplank van mangohout heeft daardoor niet alleen een warme, maar ook een stoere en robuuste uitstraling. 

Losse planken van mangohout gebruiken

De toepassingen van mango zijn net zo veelzijdig als van ieder ander type hout. Erg populair is bijvoorbeeld het ophangen van een wandplank van mangohout. We noemden ze hierboven niet voor niets al een paar keer. Mangohout wandplanken zijn een eenvoudige manier om wat extra sfeer aan te brengen in een ruimte. 

Natuurlijk kun je er ook zelf aan de slag om je eigen mango meubels te maken. Voor buffetkast hout is mango uitermate geschikt! Maar waarom moeilijk doen, als je in onze webshop ook de beste kwaliteit mango meubels vindt, voor een scherpe prijs?

Meubels die je in de winkel ziet zijn vaak onnodig duur. Ook de kosten van de winkelfilialen, het hoofdkantoor van de keten en het personeel voor al die locaties zie je immers terug in de prijs. Wij importeren jouw hout van mangobomen rechtstreeks van de fabrikant in India, zodat jij niet onnodig veel betaalt.

De beste kwaliteit mangohout voor de scherpste prijs vind je bij ons. Verrijk ook jouw interieur met de unieke uitstraling van mango. Kies in onze webshop wat het beste bij jouw smaak en stijl past, dan zorgen wij dat het zo snel mogelijk bij jou thuis wordt afgeleverd.