Grootste assortiment

van heel Nederland

FSC gekeurde meubelen

FSC gecertificeerd

Betaal veilig

Betaal pas bij levering of veilig online

Gegarandeerd garantie

Standaard 2 jaar garantie

Klanten

Reviews

Waarom

Mangohout?

Mangohout is afkomstig van de mangoboom, een boom die groeit in tropische gebieden zoals India. Mangohout is een restproduct en daardoor enorm duurzaam. Het hout staat bekend om zijn warme uitstraling en unieke nerfpatroon.

Mangohout heeft een prachtige natuurlijke kleur met een warme ondertoon die varieert van lichtbruin tot donkerbruin. Hierdoor past het bij verschillende kleuren en dus ook bij verschillende woonstijlen. Of het nu om neutrale tinten, aardse kleuren of heldere accentkleuren gaat, mangohout is vrijwel overal mee te combineren.

Mangohout wordt vanuit de fabriek behandeld met een olie of beits en een laag bijenwas waardoor het vanaf het eerste gebruik goed beschermd is. Ontstaan er na veelvuldig gebruik gebruikssporen? Dan kan het hout behandeld worden met een houtolie (te vinden in onze webshop onder ‘onderhoud’) of bijenwas om het te beschermen en de natuurlijke schoonheid te behouden.

Mangohout komt voornamelijk uit Zuidoost-Azië, met name India. Maar ook in Europa komt u de mangobomen heel af en toe tegen, in Spanje bijvoorbeeld.

Om mangohout in optimale staat te houden is het belangrijk om het meubel regelmatig schoon te maken met een licht vochtige doek. Vermijd daarbij schurende materialen en agressieve schoonmaakmiddelen. Zorg er tevens voor dat vocht zo snel mogelijk wordt verwijderd om kringen geen kans te geven en dat hoge temperatuurschommelingen daarnaast zo min mogelijk voorkomen zodat het meubel niet gaat scheuren of kromtrekken.

Mangohout behoort tot de hardhoutsoorten en is daardoor van hoogwaardige kwaliteit. Het hout is - mede door de behandeling in de fabriek - goed bestand tegen slijtage en gaat daardoor jaren mee.
Blijf op de hoogte via onze

Nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang 10 euro korting op uw bestelling

en ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.