De vele voordelen van een ovale eettafel

De vele voordelen van een ovale eettafel
16Feb
Feb 16, 2024
Petra

De vele voordelen van een ovale eettafel

Of u nu een gezellig diner organiseert voor vrienden of familie of op zoek bent naar een praktische eettafel voor uw gezin, de vorm van de tafel heeft hoe dan ook invloed op de sfeer in huis. Bovendien zijn ze ook nog eens erg functioneel. Twijfelt u nog over de vorm? Duik dan eens in de wereld van ovale eettafels. Deze allemansvrienden zien we al geruime tijd in menig woonwinkel en zullen daar voorlopig nog wel even blijven. Maar waar heeft de ovale eettafel, en dan met name de ovale eettafel voor 6 personen, zijn populariteit eigenlijk aan te danken? Op die vraag geven we in dit blog antwoord.

De vele voordelen van eettafels met ovaal blad

Sinds het begin van Mangohoutonline vliegen de ovale eettafels als warme broodjes over onze denkbeeldige toonbank. Deze constante vraag naar de ovale eettafel is te verklaren als u de voordelen op een rijtje zet:

  • Ovale eettafels zijn een perfecte toevoeging aan ieder huis, omdat ze zowel stijlvol als functioneel zijn. In vergelijking met traditionele rechthoekige eettafels hebben ovale eettafels een zachtere, minder formele uitstraling. Daarnaast zorgt het gebrek aan scherpe hoeken ervoor dat ze ook in kleinere ruimtes prima passen. 
  • Een ovale eettafel sluit naadloos aan bij vrijwel iedere woonstijl, of die nou klassiek of modern is. Want ondanks dat het blad dezelfde vorm heeft, is er toch nog heel veel variatie mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de kleur, de dikte van het blad en de vorm van de poot. Er bestaat altijd een perfecte ovale eettafel voor elke interieurstijl en elk budget.
  • Krijgt u onverwachts meer bezoek dan gepland? Geen probleem, met een ovale eettafel schuift u er namelijk gemakkelijk een extra stoel bij. Zo kan er aan een ovale eettafel voor 6 personen zonder veel moeite een zevende of zelfs achtste persoon aanschuiven. Dit maakt eettafels met ovaal tafelblad ideaal voor wie graag gasten verwelkomt of een levendig gezinsleven heeft. 
  • Mocht u zo’n grote groep aan uw tafel hebben zitten, dan is het fijn als iedereen zich gehoord en gezien voelt. Met een ovale eettafel hoeft u zich daar in ieder geval niet druk om te maken. De ovale vorm fungeert als natuurlijk middelpunt waarbij iedereen zich onderdeel voelt van het gesprek, ongeacht de plaats aan tafel.

 

Efficiënt inrichten

Staat u op het punt een ovale eettafel aan te schaffen? Denk dan eerst goed na over de afmetingen. Dit is een inkoppertje, maar we merken nog regelmatig dat mensen hun tafel achteraf omruilen voor een maatje kleiner of groter. Aan de ene kant wilt u natuurlijk dat er genoeg zitplekken zijn, maar de ruimte om de tafel heen moet daardoor niet dusdanig krap worden dat u er nog maar moeilijk omheen kunt lopen. Wilt u de ruimte zo efficiënt mogelijk indelen of op een simpele manier ruimte besparen? Overweeg dan eens om tussen de muur en de tafel een bank te plaatsen in plaats van eetkamerstoelen. In onze collectie vindt u verschillende eetkamerbanken die perfect te combineren zijn met onze ovale eettafels. Wellicht iets voor u?

Top 10 meest verkochte producten

Schrijf in en ontvang 10 euro korting op je volgende bestelling

Ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.