De ovale eettafel is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Niet zo gek, want een ovale tafel biedt optimale ruimte om gezellig met meerdere mensen te tafelen. Door te kiezen voor een ovale eettafel van mangohout laat je de unieke eigenschappen van dit type tafel nog meer naar voren komen. Lees verder en ontdek waarom.

In veel woningen is de eettafel het middelpunt van het interieur. Het is waar je gezin zich verzamelt voor het avondeten en de ervaringen van de dag uitwisselt. Een ovale tafel stimuleert een gevoel van saamhorigheid, doordat je dichter bij elkaar zit en elkaar eenvoudiger kunt aankijken. Maak van dat middelpunt een echte eyecatcher door te kiezen voor een mangohout eettafel. Ovaal en mangohout passen namelijk perfect bij elkaar.

Waarom kies je voor een ovale eettafel?

De ovale eettafel biedt een aantal belangrijke voordelen boven andere eettafels, waaronder:

  • Ovale eettafels ogen minder strak en streng dan een hoekige eettafel
  • Door het langwerpige design biedt een ovale tafel de perfecte setting voor een gezellig etentje of borrel avondje met vrienden en familie
  • Je kiest voor een uniek gevormd middelpunt van je interieur
  • Geen hoeken waar kinderen zich aan kunnen bezeren

Rondom een ovale tafel kun je elkaar makkelijker aankijken wanneer je met meerdere mensen aan tafel zit. Een ovale tafel van hout was altijd al een gewilde keuze.

Ben jij op zoek naar een meer unieke keuze voor jouw nieuwe tafel, met een warme en sfeervolle uitstraling? Ga dan eens voor een mangohout eettafel. Ovaal en mango gaan namelijk ontzettend goed samen, van de vrucht tot het hout.

Het unieke karakter van een mango houten tafel

Een ovale mangohout tafel geeft je interieur iets extra’s. Dat komt door de eigenschappen van een ovale eettafel die we hierboven hebben besproken, maar ook door de unieke kenmerken van mangohout zelf. Zo zijn geen twee eettafels van mangohout helemaal hetzelfde. Mangohout kenmerkt zich namelijk door een natuurlijk patroon in het hout, waardoor iedere tafel iets eigens heeft.

Over het hout ligt doorgaans een licht gele glans, waaraan het haar unieke en warme uitstraling dankt. Dit verleent een mangohout ovale tafel extra sfeer en maakt het een nog gezelliger middelpunt van het huishouden.

En wist je dat een ovale eettafel van mangohout ook nog eens een bewuste keuze is? Het hout is namelijk afkomstig van mango plantages, waar boeren de mangobomen die hun meest vruchtbare jaren hebben gehad kappen om plaats te maken voor nieuwe, die meer vruchten opleveren. Het hout wordt gebruikt voor de mooie meubels in onze webshop, zoals jouw nieuwe mangohout tafel. Ovaal, maar met een circulair karakter dus. Aan een ovale eettafel met zo’n duurzaam verhaal eet je nog nét even wat lekkerder.

Mangohouten tafel ovaal

Ovale eettafel van mangohout onderhouden

In de basis komt er niet heel veel kijken bij het onderhoud van een eettafel van mangohout. Ovaal, rond of rechthoek: alle tafels in onze webshops zijn vooraf behandeld tegen vuil en vocht. Schoonmaken kun je doen met een droge of licht vochtige doek. Vermijd het gebruik van (hardnekkige) schoonmaakmiddelen.

Al zijn onze producten dus behandeld, een mango houten tafel is niet dol op vocht. Zorg dus dat je eventueel gemorst water of andere dranken snel opruimt en afdroogt. Zo blijft jouw ovale eettafel in topconditie.

Een ovale eettafel van mangohout is al snel het pronkstuk van je interieur. Verliest hij na verloop van tijd toch wat van zijn glans? Dan kun je mangohout prima behandelen met bijenwas. Dat is een natuurlijk product dat de kleur en glans van een mangohout tafel weer naar boven haalt. Houd er wel rekening mee dat het de kleur van het hout iets donkerder kan maken. Probeer het dus altijd eerst op een onopvallende plek, bijvoorbeeld onder het tafelblad van je ovale tafel van mangohout. Dan kun je eerst bepalen of het resultaat je bevalt, voordat je volledige ovale eettafel plotseling donkerder is dan je zou willen.

De perfecte ovale eettafel mangohout voor ieder interieur

Dankzij ons ruime assortiment vind je bij Mangohoutonline altijd de ovale tafel van mangohout die écht past bij jouw interieur en woonstijl. Neem een kijkje en ontdek zelf de verschillende stijlen in tafelblad en onderstel opties voor een mango houten tafel. Ovaal of niet-ovaal is dan ook niet de enige keuze om te maken. Ovale tafels zijn meestal voorzien van een onderstel in matrixvorm. 

Houd jij van minimalistisch en ben je op zoek naar die ene blikvanger? Of geef je juist de voorkeur aan een stoer design voor jouw eettafel van mangohout? Met mangohout kun je veel kanten op. Kies bijvoorbeeld voor de industriële look van een tafelblad van zwart mangohout met een zwart metalen poot. Een ovale eettafel van mangohout in de meer klassieke, warme bruintinten van mango is dan weer de ideale eyecatcher voor extra sfeer in de eetkamer. 

De tafel wordt in twee delen geleverd - dus blad en onderstel los - maar het in elkaar zetten is super eenvoudig. Doordat wij rechtstreeks van de fabrikant importeren is de levering doorgaans bijzonder snel: in sommige geval al binnen 1 à 2 weken. Ben je na levering toch niet helemaal tevreden? Dan kun je de bestelling tot 14 dagen na ontvangst annuleren (zie de retourvoorwaarden).

Ben je enthousiast geworden over het idee van ovale eettafel van mangohout en kun je niet wachten om er jouw eetkamer mee te verrijken? Vind dan vandaag nog ideale ovale eettafel in ons uitgebreide assortiment en we zorgen dat hij zo snel mogelijk bij jou in huis staat.