Is het tijd voor een nieuwe ronde eettafel? Dan ben je aan het juiste adres bij Mangohoutonline. In onze webshop vind je namelijk de mooiste ronde tafels van mangohout. Neem maar eens een kijkje in het aanbod en laat je overtuigen.

Een ronde eettafel is al snel het centrum van je huishouden. Je bespreekt er de dag met elkaar, deelt er gezellige maaltijden en praat er tot in de late uurtjes over de belangrijke zaken van het leven met vrienden en familie. Waarom zou je voor iets anders gaan dan een ronde tafel, als zelf Koning Arthur er de voorkeur aan gaf? Over Arthur gesproken, waarom wilde die eigenlijk koste wat kost een ronde tafel? Blijf lezen en ontdek de voordelen van een ronde eettafel. Maar voordat we het verhaal over deze iconische eettafel rond maken, eerst iets meer over onze voorliefde voor de mangohout eettafel.

Wat zijn de kenmerken van een mangohout eettafel?

Een ronde eettafel van mangohout heeft een aantal kenmerkende eigenschappen, waardoor het een echte blikvanger zal worden in je interieur.

  • Mangohout heeft een robuuste en natuurlijke uitstraling, die wordt versterkt door de warme kleur en de gele glans over het hout
  • Een ronde eettafel van mangohout is altijd uniek. Dat komt door de kenmerkende tekening in het hout, waardoor geen twee tafels ooit helemaal hetzelfde zijn
  • Er is weinig onderhoud nodig voor een mango-eettafel. Rond de tijd dat het hout wat dof wordt even oppoetsen met wat bijenwas en de kleur is weer als nieuw

Maar wist je bijvoorbeeld ook al dat mangohout een behoorlijk duurzame hardhoutsoort is? Het gebruikte hout komt namelijk van mango plantages, waar de bomen worden gekapt die hun meest vruchtbare jaren achter de rug hebben. Het hout van die bomen wordt als het ware hergebruikt voor jouw ronde tafel. Een duurzame keuze dus, zo’n eettafel van mangohout. Rond zo’n tafel eet je toch net nog even wat lekkerder?

De voordelen van een ronde eettafel

Zoals gezegd: Koning Arthur was de eerste voorvechter van de ronde tafel en dat had hij goed gezien. Een ronde eettafel heeft namelijk een aantal grote voordelen, die je eigenlijk direct opmerkt wanneer je eraan plaatsneemt. Je kijkt de eettafel rond en kan met iedereen daar gemakkelijk communiceren.

Daarnaast heeft de ronde eettafel een erg mooie symboliek. Aan een ronde tafel zit nu eenmaal niemand aan het hoofd: iedereen is gelijk. Welke gesprekken en nieuwe herinneringen gaan bij jullie straks de eettafel rond. 

Een ronde eettafel van mangohout combineert deze mooie symboliek met de warme, unieke uitstraling van mangohout. Dat is dus met recht een aanwinst voor ieder interieur. Zeker omdat een mangohout ronde eettafel past in elk interieur: als de grote blikvanger in een minimalistische woonstijl of als natuurlijke toevoeging aan een industriële inrichting.

Een laatste - niet geheel onbelangrijk - voordeel van een ronde tafel, is het ontbreken van punten om je aan te stoten. Veilig voor huishoudens met kinderen, maar ook voor ieder die midden in de nacht wel eens een onprettige aanvaring heeft gehad met de harde punt van een hoekige tafel.

Eettafel mangohout rond

De mooiste mangohout ronde eettafel

De mooiste ronde eettafel van mangohout vind je natuurlijk bij Mangohoutonline. Wij hebben voor ieder interieur de perfecte mango eettafel. Rond en met een stoer, zwart ijzeren onderframe in matrix vorm? Natuurlijke uitstraling of juist een industrieel ogend zwart tafelblad? Wat komt het beste tot zijn recht in jouw eetkamer, een ronde eettafel mangohout 120 of 130 centimeter? Je vindt het in onze webshop.

In ons assortiment vind je altijd een ronde tafel van mangohout die past bij jouw woonwensen. Dit dankzij de verschillende kleurgradaties en de variatie aan stijlen onderstel waar je uit kunt kiezen.

Bestellen met zekerheid en kwaliteit

Alle mangohouten meubelen in onze webshop - dus ook die ene ronde tafel van mangohout die jij op het oog hebt - zijn reeds beschermd tegen vuil en vocht. Afnemen doe je bij voorkeur met een droge of licht vochtige doek, vermijd het gebruik van (agressieve) schoonmaakmiddelen. Verliest het hout wat van zijn glans? Dan kun je bijenwas gebruiken om de kleur en glans van het hout weer meer naar boven te halen. Probeer dit wel eerst uit op een onopvallende plek, zoals de onderkant van het tafelblad van jouw ronde eettafel van mangohout. Bijenwas kan de kleur van het hout namelijk wat donkerder maken, dus het is verstandig eerst te beoordelen of het resultaat je bevalt.

De tafel wordt in twee delen geleverd - dus blad en onderstel los - maar het in elkaar zetten is super eenvoudig. Doordat wij rechtstreeks van de fabrikant importeren is de levering doorgaans bijzonder snel: in sommige geval al binnen 1 à 2 weken. Ben je na levering toch niet helemaal tevreden? Dan kun je de bestelling tot 14 dagen na ontvangst annuleren (zie de retourvoorwaarden).

Ben je inmiddels net zo enthousiast over de voordelen van een mangohout ronde eettafel als wij? Neem dan snel een kijkje in ons uitgebreide aanbod en bestel vandaag nog de mangohout eettafel die jouw interieur de boost gaat geven waar je naar op zoek bent.