De ideale thuiswerkplek!

De zomer komt aan zijn einde, we mogen weer aan het werk. Na het afgelopen jaar is het duidelijk geworden hoe belangrijk een fijne thuiswerkplek is. Een rustige plek om te werken mag niet ontbreken in huis. Niet iedereen heeft een volledig thuiskantoor tot zijn beschikking, maar met de volgende tips kun je overal in huis een prettige werkplek creëren. Met de juiste inrichting verhoog je je creativiteit, comfort en productiviteit. 

Een fijne werkplek

Een goede basis is het belangrijkste. Kies voor een mooi bureau of bijvoorbeeld een multifunctionele eettafel. Let erop dat je voldoende licht hebt, zet je werktafel bijvoorbeeld in de buurt van een raam en plaats een mooie lamp op je bureau. Het is bewezen dat het juiste licht een positieve invloed heeft op de werkprestaties. Kies een goede stoel bij je tafel, met de juiste houding verbeter je je concentratie en doe je jouw lichaam een groot plezier. 

Let er bijvoorbeeld op dat je onderarmen en je ellebogen in een hoek van 90 graden staan. Daarnaast is het ook goed als je bovenbenen en je lichaam een hoek van 90 graden vormen, voor een goede rechte houding in je rug. Zorg er ook voor dat je voeten plat op de grond staan, voor voldoende ondersteuning van je benen. 

Mangohoutonline.nl

Houd overzicht

Om je optimaal te concentreren is het belangrijk om een rustige werkplek te creëren. Zorg voor overzicht en genoeg opbergruimte. Gebruik manden of dozen om je werkspullen in op te bergen of je kleine spullen direct op te ruimen. Een andere manier om rust te creëren is het afschermen van de werkplek door bijvoorbeeld een leuke vakkenkast. Zo word je niet zo snel afgeleid, heb je alles bij de hand én kan je na je werkdag snel opruimen zodat je werkplek weer een woonplek wordt. 

Maak het leuk!

Om je werkplek af te maken raden wij aan om deze op te leuken met persoonlijke accessoires. Een leuke plant voor een frisse groene tint, mooie foto’s of een motiverende quote ter inspiratie. Kies voor kleurrijke mappen, pennenbakjes en notitieboekjes om de werkplek vrolijker te maken. Het voordeel van thuis werken: je kunt het helemaal naar je eigen voorkeuren inrichten, maak er wat leuks van!

Heb je nog hulp nodig met het kiezen van de juiste mangohouten meubels voor jouw thuiswerkplek? Wij helpen graag. Kom langs in onze showroom of bel met onze klantenservice!