Inspiratieblog: hoe zwarte meubelen jouw interieur een boost geven

Bij de kleur zwart denk je misschien niet meteen aan een modetrend, maar niets is minder waar. Zwarte meubels kunnen je interieur juist een enorme boost geven. Ze zijn stijlvol en vallen op, vooral in combinatie met lichte kleuren op de muur of de vloer. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor de inrichting van je woonkamer, hobbykamer of andere ruimte? In dit inspiratieblog vertellen we je meer over zwart mangohout, en hoe je het kunt gebruiken in jouw interieur.

Zwarte meubels voor een tijdloos interieur

Als je erover nadenkt is zwart een bijzonder neutrale kleur. Hij is rustgevend voor de ogen en kan ook warmte uitstralen. Met een paar kleurrijke accessoires kun je zwarte meubels een volledig andere uitstraling geven. Dat maakt dat meubels van zwart (mango)hout echt tijdloos zijn. Verandert de mode of het seizoen, dan kun je simpelweg de accessoires vervangen. Denk aan een mooie kleurrijke vaas op tafel, of de boeken in een kast van zwart mangohout. Op die manier verander je gemakkelijk van stijl, zonder je meubels te hoeven vervangen.

Zwart dressoir

Tips voor zwart mangohout

Zwarte mangohouten meubels passen in vrijwel elk interieur, maar we hebben een paar tips voor je om ze nog mooier tot hun recht te laten komen. 

  • Combineer zwart mangohout met kleurrijke accessoires zoals een mooie groene plant of een vaas.
  • Wissel zwarte meubelen af met lichte kleuren om een diepte-effect te creëren.
  • Plaats verschillende zwarte meubels in de kamer voor een harmonieus effect, zoals een eettafel en een bijzettafel van zwart mangohout.
  • Kies voor industriële stijlelementen om zwart mangohout te complementeren.

Duurzame zwarte meubels

Zwart mangohout gaat wat woontrends betreft lang mee, en dat is maar goed ook. Mangohout is namelijk een sterke houtsoort die zeker tegen een stootje kan. Het is een hardhoutsoort, wat betekent dat het duurzaam, stabiel en sterk is. Je zwarte mangohouten meubels zullen dus niet snel beschadigen. Wordt het hout een beetje dof, dan kun je de kleur opfrissen door je meubel te behandelen met een likje bijenwas.

Salontafels zwart

Hoe maken we zwarte meubels van mangohout?

Is een mangoboom te oud voor de plantage, dan laat de boer hem kappen. De boom gaat naar een meubelfabriek, waar hij tot planken wordt verwerkt. Dan kunnen er meubelen van gemaakt worden. Worden het zwarte meubels, dan wordt het hout afgewerkt met een donkere lak. Dat geeft zwarte mangohouten meubelen een uniek en strak uiterlijk. Zwart mangohout is behandeld tegen vocht en vlekken, maar je doet er goed aan gemorst eten of drinken toch zo snel mogelijk op te ruimen. Schoonmaken kan met een lichtvochtige doek. Verder zul je merken dat zwart mangohout weinig onderhoud nodig heeft. 

Zwarte meubels in een industriële stijl

De laatste tijd is een industriële interieurstijl een belangrijke woontrend, en daar speelt mangohout mooi op in. Omdat mangohouten meubelen vaak gecombineerd worden met stijlelementen zoals zwart staal en robuuste poten of bevestigingsmaterialen, passen ze bij uitstek in een industrieel interieur. Voor zwarte mangohouten meubelen geldt dat nog meer, omdat zwart van zichzelf een kleur is die je in een industriële stijl vaak terugziet. Een industrieel interieur kenmerkt zich door ruwe en stoere materialen, zoals hout en staal. Ook beton is een stijlelement dat je veel in dit soort designs terugziet. Met die elementen maak je van je interieur een strak en stijlvol geheel.

Mangohoutonline