Hoe kiest u de juiste kleurcombinaties voor uw interieur?

Mangohouten Eettafel Tulsa Ovaal 210×100 cm Mahom
10Aug
Aug 10, 2021
Petra

Hoe kiest u de juiste kleurcombinaties voor uw interieur?

Vindt u het lastig om te bepalen welke kleuren van uw interieur één geheel maken? Met deze simpele regel creëert u een perfecte kleurbalans in huis en komen uw mangohouten meubels het beste tot hun recht. 

De 60-30-10 regel

Op zoek naar een goede kleurbalans? Met de 60-30-10 regel creëert u rust in uw interieur. Deze truc is heel simpel. Voor 60 procent van de ruimte gebruikt u de dominante kleur, voor 30 procent de secundaire kleur en voor 10 procent een kleur die het afmaakt. Deze kleuren kunnen in verschillende tinten terugkomen. Maar hoe pakt u dit aan? In dit blog leggen we dat uit en laten we kleurcombinaties zien die wij bij Mangohoutonline mooi vinden! 

De dominante kleur

Kies eerst een dominante kleur. Met deze kleur creëert u een mooie basis. U kunt kiezen voor een gewaagde felle kleur of voor een zachte tint. Grijs, beige, of wit zijn bijvoorbeeld basiskleuren die goed passen bij onze mangohouten meubels. Laat de primaire kleur terugkomen in grote vlakken in het interieur, zoals op een muur, in de vloer of het plafond of kies een groot meubel in deze kleur.

De secundaire kleur

De secundaire kleur, die in ongeveer 30% van het interieur wordt gebruikt, dient als tegenhanger van de primaire kleur. Om er een mooi geheel van te maken kunt u voor een kleur kiezen die dicht bij de dominante kleur ligt, bijvoorbeeld beige met bruin. Schilder een accentmuur in de secundaire kleur of ga op zoek naar een vloerkleed, gordijnen of meubels in deze kleur. 

Maak het persoonlijk

Voor de finishing touch, de laatste 10%, kiest u een kleur die de kamer tot leven brengt. Zijn de primaire en secundaire kleur licht? Kies dan voor een donkere tertiaire kleur. Is de basis neutraal? Dan kan een fellere tertiaire kleur de ruimte af maken. De tertiaire kleur kunt u bijvoorbeeld terug laten komen in de accessoires. Met deze accentkleur wordt uw kleurcombinatie persoonlijk en uniek.

Mangohouten meubels en kleurcombinaties

Deze regel is een richtlijn die kan helpen om uw interieur samen te brengen. Speel vooral met de kleuren en percentages om uw interieur eigen te maken!  Mangohout past bij zowel warme als koele kleuren. Onze meubels brengen door de kleurschakeringen in het hout en het zwarte metaal, zowel lichte als donkere accenten in de ruimte. Op zoek naar meubels die echt een contrast kunnen creëren? Kijk eens naar onze Mangohout Black lijn!

Bent u er nog niet uit welke kleuren passen bij uw mangohouten meubels? Wij geven u graag advies. Kom langs in één van onze showrooms of bel met onze klantenservice! 

Foto 1:

  • Primaire kleur: beige/geel
  • Secundaire kleur: zwart
  • Tertiaire kleur: groen
Mangohouten Vakkenkast New York XXL

Foto 2:

  • Primaire kleur: wit/grijs
  • Secundaire kleur: bruin
  • Tertiaire kleur: oud roze
Mangohouten TV Meubel Fresno 150 cm Mahom

Foto 3:

  • Primaire kleur: blauw
  • Secundaire kleur: bruin
  • Tertiaire kleur: beige
Mangohouten Dressoir Baltimore 160 9 laden Mahom

 

Top 10 meest verkochte producten

Schrijf in en ontvang 10 euro korting op je volgende bestelling

Ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.