Groots inrichten, eenvoudige tips om uw kleine ruimte groter te laten lijken

Groots inrichten, eenvoudige tips om uw kleine ruimte groter te laten lijken
04Jun
Jun 04, 2021
Petra

Groots inrichten, eenvoudige tips om uw kleine ruimte groter te laten lijken

Heeft u een kleine woonkamer en wilt u deze groter laten lijken? Of wilt u weten hoe u uw eetkamer ruimtelijker kan laten aanvoelen? Dan hebben wij van Mangohoutonline hier vijf tips om uw ruimte slimmer en mooier in te richten.

Groot, groter, grootst

Soms wordt er gedacht dat u in een kleine ruimte voor kleine meubels moet kiezen. Maar in zo’n kleine ruimte kan het dan al gauw rommelig en onrustig worden. Kies daarom voor grotere meubelstukken als de ruimte dat toelaat, zoals een mooie grote ovale tafel, of een breder dressoir. En als u voor kleinere meubels kiest, zorg dan dat u h oekjes vormt in de ruimte, zoals ee n gezellige zithoek met meerdere kleine mangohouten salontafels. 

Houd het licht en luchtig

Lichte kleuren a ls basis vormen een mooi rustig geheel, waardoor uw ruimte groter zal lijken. Een lichtere vloer of muren in een lichte kleur combineren ook nog eens érg mooi met het mangohout dat door zijn kleurschakeringen warmte in uw ruimte brengt. Een andere tip om meer lucht te geven aan de ruimte is om te kiezen voor meubels die van de grond af staan. Veel van onze mangohouten meubels hebben een stalen doorzichtig frame. Door deze doorkijk oogt de ruimte automatisch groter. Kies bijvoorbeeld voor een tv-meubel met zijn stoere frame, of voor een mangohouten boekenkast.

Ruimtelijk inrichten

Multifunctionele meubels

Wilt u een kleinere ruimte inrichten? Ga dan slim om met de ruimte! Kies bijvoorbeeld voor mangohouten meubels met verschillende functies. Zo kunt u kiezen voor een salontafel met genoeg opbergruimte, of voor een televisiemeubel met lades én plankjes. Op die manier hoeft u niet veel losse opbergruimtes te hebben én wordt de ruimte rustiger. 

Ga de hoogte in

Om een kleinere ruimte groter te laten lijken kunt u ervoor kiezen om de hoogte in te gaan. Kies voor een hogere boekenkast. Of hang een wandrek boven uw dressoir om de hoogte van de muren te benadrukken. Door de nadruk op de hoogte te leggen, valt het minder op dat de ruimte niet zo breed is. Dat is winst!

Creëer doorkijkjes

Tot slot onze tip om doorkijkjes te creëren, bijvoorbeeld het gebruik van spiegels. Door deze optische illusie en het feit dat spiegels extra licht vangen, creëert u een ruimtelijker gevoel. Een room divider zoals deze speelse vakkenkast creëert met zijn open vakken ruimte om leuke accessoires te plaatsen, maar geeft door zijn doorkijkjes ook een groter gevoel. 

Hopelijk hebben we u met deze tips verder kunnen helpen. Bent u er nog niet uit welke meubels uw ruimte groter laten lijken? Wij geven u graag advies over onze meubels. Kom langs in één van onze showrooms of bel onze klantenservice! 

Mangohout Black dressoir

Top 10 meest verkochte producten

Schrijf in en ontvang 10 euro korting op je volgende bestelling

Ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.