Groots inrichten, eenvoudige tips om jouw kleine ruimte groter te laten lijken

Heb je een kleine woonkamer en wil je deze groter laten lijken? Of wil je weten hoe je jouw eetkamer ruimtelijker kan laten aanvoelen? Dan hebben wij van Mangohoutonline hier vijf tips om je ruimte slimmer en mooier in te richten.

Groot, groter, grootst

Soms wordt er gedacht dat je in een kleine ruimte voor kleine meubels moet kiezen. Maar in zo’n kleine ruimte kan het dan al gauw rommelig en onrustig worden. Kies daarom voor grotere meubelstukken als de ruimte dat toelaat, zoals een mooie grote ovale tafel, of een breder dressoir. En als je voor kleinere meubels kiest, zorg dan dat je hoekjes vormt in de ruimte, zoals een gezellige zithoek met meerdere kleine mangohouten salontafels. 

Houd het licht en luchtig

Lichte kleuren als basis vormen een mooi rustig geheel, waardoor je ruimte groter zal lijken. Een lichtere vloer of muren in een lichte kleur combineren ook nog eens érg mooi met het mangohout dat door zijn kleurschakeringen warmte in je ruimte brengt. Een andere tip om meer lucht te geven aan de ruimte is om te kiezen voor meubels die van de grond af staan. Veel van onze mangohouten meubels hebben een stalen doorzichtig frame. Door deze doorkijk oogt de ruimte automatisch groter. Kies bijvoorbeeld voor een tv-meubel met zijn stoere frame, of voor een mangohouten boekenkast

Ruimtelijk inrichten

Multifunctionele meubels

Wil je een kleinere ruimte inrichten? Ga dan slim om met de ruimte! Kies bijvoorbeeld voor mangohouten meubels met verschillende functies. Zo kan je kiezen voor een salontafel met genoeg opbergruimte, of voor een televisiemeubel met lades én plankjes. Op die manier hoef je niet veel losse opbergruimtes te hebben én wordt de ruimte rustiger. 

Ga de hoogte in

Om een kleinere ruimte groter te laten lijken kun je ervoor kiezen om de hoogte in te gaan. Kies voor een hogere boekenkast. Of hang een wandrek boven je dressoir om de hoogte van de muren te benadrukken. Door de nadruk op de hoogte te leggen, valt het minder op dat de ruimte niet zo breed is. Dat is winst!

Creëer doorkijkjes

Tot slot onze tip om doorkijkjes te creëren, bijvoorbeeld het gebruik van spiegels. Door deze optische illusie en het feit dat spiegels extra licht vangen, creëer je een ruimtelijker gevoel. Een room divider zoals deze speelse vakkenkast creëert met zijn open vakken ruimte om leuke accessoires te plaatsen, maar geeft door zijn doorkijkjes ook een groter gevoel. 

Hopelijk hebben we je met deze tips verder kunnen helpen. Ben je er nog niet uit welke meubels jouw ruimte groter laten lijken? Wij geven je graag advies over onze meubels. Kom langs in één van onze showrooms of bel onze klantenservice! 

Mangohout Black dressoir