Een industrieel interieur: u creëert het zo!

Een industrieel interieur: u creëert het zo!
01Oct
Oct 01, 2022
Petra

Een industrieel interieur: u creëert het zo!

Hoge plafonds, betonnen muren, metalen accenten en robuuste meubels, kunt u een industrieel interieur beter omschrijven? Tegenwoordig zijn industriële invloeden niet meer weg te denken uit de woonboulevards. En wij snappen wel waarom. Deze stijl, geïnspireerd door de fabriekshallen uit de negentiende en twintigste eeuw, is stoer maar kan tegelijkertijd ook warm en sfeervol zijn. Zegt u industrieel, dan zegt u minimalistisch en rauw. Mangohouten meubels sluiten daar naadloos op aan door hun eenvoud en robuuste uiterlijk. Wilt u uw huis ook een industriële look geven, maar weet u niet goed hoe? In dit blog geven we een aantal tips.

Eenvoudig kleurenpalet

Aardse tinten voeren in een industrieel interieur vaak de boventoon. Zwart, grijs en bruin zijn bijvoorbeeld passende kleuren die u als rode draad door het huis terug kunt laten komen. Durft u wel wat risico te nemen door te spelen met kleur? Kies dan voor één opvallende kleur en laat die terugkomen in uw accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijk kussen, een paar vintage koekblikken of een abstract schilderij. Door kleur toe te voegen creëert u een uniek en verfrissend geheel.

Denk groots

Als er een gezegde opgaat bij een industrieel interieur is het wel less is more. Wilt u een industriële look creëren, dan doet u er goed aan niet onnodig veel accessoires neer te zetten. Kies liever voor een paar statement meubels die de volledige aandacht krijgen. Voorbeelden van statement meubels zijn:

  • Een grote leren bank
  • Een grove eettafel met metalen onderstel
  • Een metalen hanglamp boven de eettafel
  • Een vakkenkast waar een paar opvallende accessoires in passen

Industriële kast mangohout black

Kies voor rauwe materialen

Wanneer u voor een industriële look wilt gaan, is de materiaalkeuze erg belangrijk. Hout en metaal zijn twee materialen die in ieder geval niet mogen ontbreken. Deze sluiten namelijk naadloos aan bij de kernwoorden: rauw, minimalistisch, robuust en aards. Wanneer u deze twee combineert met leer en steen, zit u gebakken. Maar let op, want als u erin doorslaat wordt het al snel overweldigend. Alles in het leven draait immers om balans. Lichte materialen, zoals velour of een vachtje, zijn een goede tegenhanger van zware materialen zoals hout, metaal, leer en steen. En om alle strakke vormen te compenseren kunt u kiezen voor bijvoorbeeld ronde vazen, waxinelichthouders van glas en pampaspluimen. 

Opgeruimd staat netjes, of toch niet?

De meeste mensen doen er veel moeite voor om ze weg te werken, maar in een industrieel interieur mogen ze juist zichtbaar blijven: buizen, kabels en leidingen. Bij een industriële woonstijl hoef het allemaal niet zo netjes, maar mag het er juist onafgewerkt en ‘rommelig’ uitzien. Is dat geen verademing? Alleen deze reden is al genoeg om voor industrieel te gaan. 

Industriële meubels shoppen

Bent u na het lezen van dit blog geïnspireerd geraakt door de industriële woonstijl en wilt u graag inspiratie opdoen voor uw eigen huis? Bij Mangohoutonline.nl hebben we een ruim assortiment industriële meubels. Kom gerust een keertje langs in onze uitgebreide showroom of neem een kijkje in onze webshop. Onze medewerkers denken graag met u mee.

Top 10 meest verkochte producten

Schrijf in en ontvang 10 euro korting op je volgende bestelling

Ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.