Meer zwarte meubels: kies voor mangohout black!

Wat is er mooier dan meubels gemaakt van massief, zwart hout? Zwarte meubels zijn niet voor niets dé modetrend van dit moment. Zwart heeft als kleur een intense uitstraling, maar brengt ook warmte en rust naar je woonkamer. Met kleurrijke accessoires en andere stijlelementen kun je ze in een handomdraai een andere uitstraling geven, bijvoorbeeld wanneer de seizoenskleuren veranderen. Ben je benieuwd hoe je zwarte meubels in je woonkamer mooi tot hun recht kunt laten komen, en wat voor meubels je van zwart hout kunt maken? We inspireren je graag in dit blog!

Zwarte meubels van mangohout

Wil je je woonkamer een uniek tintje geven, dan doe je dat het best met nieuwe meubels. Zwart hout is als materiaalsoort voor meubelen de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat is ook niet gek: zwart valt op, is rustig voor het oog en past goed bij het natuurlijke uiterlijk van hout. Mangohout is natuurlijk het allermooist! Die duidelijke nerf en mooie kleurschakeringen, zie je in het zwarte hout nog steeds terug. Onze zwarte meubels van mangohout worden behandeld met een speciale, zwarte lak, wat ze een opvallende uitstraling geeft. Dat noemen we mangohout black. Je kunt allerlei meubels van zwart hout maken, van eettafels tot mooie buffetkasten. Voor welke zwart-houten meubels ga jij?

Nogmaals in de spotlight: de zwarte eettafel

In ons vorige blog vertelden we je al over de zwarte eettafel: de blikvanger van je woonkamer. Een zwarte tafel (het liefst in het rond of ovaal) staat dan ook schitterend in je huis. Wist je dat je die tafel kunt combineren met een mooie salontafel? Ook die bestaan in een ronde uitvoering. Door meer zwarte meubels in je woonkamer te zetten, schep je eenvoudig een mooie eenheid in je interieur. 

TV Meubel Sienna

Welke zwarte meubels zijn er?

Er bestaan net zo veel zwarte meubels, als er meubels van neutraal mangohout bestaan. We zetten ze voor je op een rij!:

Stijlvolle zwart-houten meubels combineren

Naast mooie tafels, kun je ook kasten van zwart mangohout aanschaffen. In zo’n kast, bijvoorbeeld een boekenkast, komt alles wat je erin zet nog mooier tot zijn recht. Door de neutrale, zachte kleur van het hout vallen kleuren extra op. Ook een buffetkast of dressoir kun je goed van zwart mangohout laten maken. Door de natuurlijke uitstraling van mangohout, krijgen de zwarte meubels een unieke look die het goed doet in elke interieurstijl. Tegelijkertijd zorgen ze voor contrast, vooral wanneer je ze combineert met andere, opvallende kleuren. 

Hoe verzorg je meubels van zwart hout?

Meubels die van zwart hout gemaakt zijn, kunnen zo nu en dan verzorging nodig hebben. Gelukkig is zwart mangohout gemakkelijk te onderhouden! Het enige wat je hoeft te doen, is je meubelen af en toe afnemen met een stofdoek of een licht vochtige lap. Onze meubelen zijn al behandeld tegen vuil en water, maar toch kan het geen kwaad om zoveel mogelijk te voorkomen dat je er eten of vloeistoffen op morst. Gebeurt het toch, maak het dan snel schoon. En wanneer je merkt dat je zwarte meubels wat van hun glans verliezen, kun je ze behandelen met een speciale olie of wax voor zwart mangohout. Daarmee maak je ze al snel weer als nieuw!