Modetrend van dit moment: de zwarte eettafel

Ben je op zoek naar een echte bliktrekker in je interieur, die zich tegelijkertijd makkelijk met andere modetrends laat combineren? Dan kom je al gauw bij de zwarte eettafel uit! Een zwarte eettafel is stijlvol, valt echt op in je interieur en laat zich met de juiste accessoires mooi in verschillende modestijlen integreren. Wist je dat je zo’n zwarte eettafel ook heel goed van mangohout kunt laten maken? Mangohout black, heet dat. In dit artikel vertellen we je meer over de pracht van zwarte tafels, en hoe jij van jouw eettafel het middelpunt van je woonkamer kunt maken.

Hoe maken we een tafel zwart?

Mangohout heeft van nature een opvallende en mooie nerfstructuur. In het hout zie je veel kleurschakeringen terug, die elke plank uniek maken. Dat is ook het mooie aan mangohout: er zijn nooit twee meubelen helemaal hetzelfde. Maar hoe behoud je die pracht, wanneer je mangohout zwart maakt? Bij Mangohoutonline doen we dat met een speciale zwarte lak. Deze lak trekt in het hout en geeft het een diepe, zwarte kleur, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de schoonheid van het hout behouden blijft. Kijk maar eens goed naar onze zwarte eettafels: de nerf blijft mooi zichtbaar, en je ziet nog altijd de kleurschakeringen in het tafelblad. The best of both worlds! Je hebt aan een zwarte tafel van mangohout weinig werk, omdat hij al in de winkel behandeld wordt tegen vocht en vuil. 

Accessoires voor op de zwarte tafel

Met accessoires kun je je zwarte tafel mooi aankleden. Hieronder geven we je alvast een paar tips waarmee je je zwarte eettafel op een mooie en opvallende manier kunt stylen. Houd dit lijstje dus bij de hand wanneer je je zwarte tafel hebt besteld.

  • Kies in plaats van placemats voor een stijlvolle tafelloper.
  • Bekleed je tafel van zwart mangohout met een mooie vaas vol droogbloemen. Die blijven lang mooi!
  • Maak het af met een opvallende hanglamp boven de tafel. Een kleur als goud doet het goed bij zwart!
  • Zet een mooie plant op je tafel van zwart mangohout. Die zorgt voor een natuurlijk element.
  • Kies voor mooie bijpassende eettafelstoelen, bijvoorbeeld met een opvallende of juist een neutrale kleur.
Eettafel Sienna Zwart

Combineer een zwarte eettafel met ronde en ovale vormen

Zoals je al weet uit onze eerdere blogs, zijn ronde en ovale vormen tegenwoordig weer helemaal in de mode. Om het nog even samen te vatten: een ronde tafel van zwart mangohout biedt meer ruimte aan tafelgasten, zorgt ervoor dat je tijdens het eten nog gezelligere gesprekken kunt voeren omdat iedereen elkaar aan kan kijken, en past ook in kleinere woonkamers. Daarom is deze tafelvorm uitgegroeid tot een ware meubeltrend, die niet meer uit onze woonboulevards weg te denken is. Wist je dat zwarte tafels ook in ronde vormen beschikbaar zijn? Daarmee combineer je die twee woontrends op een mooie en opvallende manier. Ook een ovale zwarte eettafel zal zeker in het oog vallen! 

Hoe style je een zwarte eettafel?

Hoewel zwart een opvallende kleur is, oogt hij tegelijkertijd rustig. Ook laat hij zich makkelijk met andere kleuren combineren, waardoor je je zwarte eettafel van mangohout in elk seizoen met nieuwe accessoires kunt aankleden. Hoe je je zwarte eettafel het beste kunt stylen? Dat doe je bijvoorbeeld door er mooie stoelen bij te kiezen. Welke soort eetkamerstoelen je kiest, is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen smaak en interieurstijl. Ga je voor het contrast van opvallende kleuren, zoals okergeel en cognac, of kies je liever voor rustige grijstinten? Met een zwarte eettafel kun je gelukkig alle kanten op, dus kies vooral wat goed op jouw smaak aansluit.