Wat zijn de voordelen van een ronde tafel?

Ze zijn mooi, stijlvol en hebben ook nog eens veel voordelen: ronde tafels zijn helemaal in! Maar wat maakt een tafel met een rond tafelblad nou zo bijzonder? Dat heeft verschillende redenen. Zo heb je aan een ronde tafel gezelligere gesprekken, en passen er aan zo’n tafel meer gasten in vergelijking met een vierkante of langwerpige tafel. Ben je benieuwd of zo’n tafel bij jou past, en wil je weten welke voordelen een ronde tafel heeft? Lees dan snel verder, want in dit blog zetten we ze voor je op een rijtje!

Een ronde tafel is veilig

Ook prettig: aan een ronde tafel stoot je je lang niet zo pijnlijk als aan een vierkante of langwerpige. Een rond tafelblad heeft geen hoeken, wat het veiliger maakt. Handig wanneer je kinderen hebt die regelmatig door het huis stuiven, of wanneer je zelf ook wel eens geneigd bent je te stoten. En stoot je je toch aan een ronde tafel, dan zal dat lang niet zoveel zeer doen!

Rond is in de mode

De modetrends van dit jaar richten zich op ronde, organische vormen. De voordelen van een ronde tafel houden dus ook in dat hij helemaal bij de huidige interieurtrends past. De vorm oogt vriendelijk en zacht, wat goed tot zijn recht komt in de woonkamer. Niet alleen een ronde eettafel, maar ook een ronde salontafel is een aanwinst voor je interieur. Je kunt ze goed combineren met andere meubelen die bij deze trend passen, zoals een gezellige bank en mooie, organische stijlelementen. Wist je dat mangohout daar ook uitstekend bij past? Het natuurlijke en robuuste uiterlijk van mangohout geeft een ronde tafel nog meer uitstraling. En wil je iets wat echt opvalt? Dan kies je voor mangohout black!

Ronde tafel

De voordelen van een ronde tafel op een rijtje

Geen zin om veel te lezen? Geen probleem, we zetten de voordelen van een ronde tafel nog eens voor je in een overzichtelijk lijstje:

  • Aan een ronde tafel stoot je je minder snel.
  • Rond is in de mode: een tafel met een rond blad past daar perfect bij!
  • Je kunt gemakkelijker gesprekken met het hele gezelschap voeren aan een ronde tafel.
  • Aan een ronde tafel kunnen meer mensen zitten dan aan een vierkante of een langwerpige tafel.
  • De ronde vorm oogt nu eenmaal gezellig!

Gezellig tafelen in een kring

Je eet gezelliger aan een ronde eettafel, maar hoe zit dat precies? Een van de voordelen van een ronde tafel is dat de gasten die eraan zitten, elkaar gemakkelijker kunnen aankijken. Door het ontbreken van hoeken en kanten kunnen de tafelgasten makkelijker met elkaar in gesprek raken, en kun je ook sneller gesprekken voeren waarbij het hele gezelschap betrokken is. 

Meer gasten over de vloer

Een van de voordelen van een ronde tafel is dat je er meer mensen aan kwijt kunt dan aan een vierkante of langwerpige tafel met hetzelfde oppervlakte. Ook dat komt omdat de tafel geen hoeken heeft. Die hoeken nemen ruimte in beslag, waaraan anders ook mensen zouden kunnen aanschuiven. Je kunt een ronde tafel dus goed gebruiken wanneer je een kleinere woonkamer hebt om in te richten. Ook voor de salontafel kun je goed voor een rond model kiezen wanneer je ruimte wilt besparen, bijvoorbeeld wanneer deze tafel bij een hoekbank komt te staan. Het feit blijft dat je aan een ronde tafel meer gasten kunt uitnodigen.