Wat zijn de voordelen van een ronde tafel?

Wat zijn de voordelen van een ronde tafel?
01Feb
Feb 01, 2022
Petra

Wat zijn de voordelen van een ronde tafel?

Ze zijn mooi, stijlvol en hebben ook nog eens veel voordelen: ronde tafels zijn helemaal in! Maar wat maakt een tafel met een rond tafelblad nou zo bijzonder? Dat heeft verschillende redenen. Zo heeft u aan een ronde tafel gezelligere gesprekken, en passen er aan zo’n tafel meer gasten in vergelijking met een vierkante of langwerpige tafel. Bent u benieuwd of zo’n tafel bij u past, en wilt u weten welke voordelen een ronde tafel heeft? Lees dan snel verder, want in dit blog zetten we ze voor u op een rijtje!

Een ronde tafel is veilig

Ook prettig: aan een ronde tafel stoot u zich lang niet zo pijnlijk als aan een vierkante of langwerpige. Een rond tafelblad heeft geen hoeken, wat het veiliger maakt. Handig wanneer u kinderen heeft die regelmatig door het huis stuiven, of wanneer u zelf ook wel eens geneigd bent zich te stoten. En stoot u zich toch aan een ronde tafel, dan zal dat lang niet zoveel zeer doen!

Rond is in de mode

De modetrends van dit jaar richten zich op ronde, organische vormen. De voordelen van een ronde tafel houden dus ook in dat hij helemaal bij de huidige interieurtrends past. De vorm oogt vriendelijk en zacht, wat goed tot zijn recht komt in de woonkamer. Niet alleen een ronde eettafel, maar ook een ronde salontafel is een aanwinst voor uw interieur. U kunt ze goed combineren met andere meubelen die bij deze trend passen, zoals een gezellige bank en mooie, organische stijlelementen. Wist u dat mangohout daar ook uitstekend bij past? Het natuurlijke en robuuste uiterlijk van mangohout geeft een ronde tafel nog meer uitstraling. En wilt u iets wat echt opvalt? Dan kiest u voor mangohout black!

Ronde tafel

De voordelen van een ronde tafel op een rijtje

Geen zin om veel te lezen? Geen probleem, we zetten de voordelen van een ronde tafel nog eens voor u in een overzichtelijk lijstje:

  • Aan een ronde tafel stoot u zich minder snel.
  • Rond is in de mode: een tafel met een rond blad past daar perfect bij!
  • U kunt gemakkelijker gesprekken met het hele gezelschap voeren aan een ronde tafel.
  • Aan een ronde tafel kunnen meer mensen zitten dan aan een vierkante of een langwerpige tafel.
  • De ronde vorm oogt nu eenmaal gezellig!

Gezellig tafelen in een kring

U eet gezelliger aan een ronde eettafel, maar hoe zit dat precies? Een van de voordelen van een ronde tafel is dat de gasten die eraan zitten, elkaar gemakkelijker kunnen aankijken. Door het ontbreken van hoeken en kanten kunnen de tafelgasten makkelijker met elkaar in gesprek raken, en kunt u ook sneller gesprekken voeren waarbij het hele gezelschap betrokken is. 

Meer gasten over de vloer

Een van de voordelen van een ronde tafel is dat u er meer mensen aan kwijt kunt dan aan een vierkante of langwerpige tafel met hetzelfde oppervlakte. Ook dat komt omdat de tafel geen hoeken heeft. Die hoeken nemen ruimte in beslag, waaraan anders ook mensen zouden kunnen aanschuiven. U kunt een ronde tafel dus goed gebruiken wanneer u een kleinere woonkamer heeft om in te richten. Ook voor de salontafel kunt u goed voor een rond model kiezen wanneer u ruimte wilt besparen, bijvoorbeeld wanneer deze tafel bij een hoekbank komt te staan. Het feit blijft dat u aan een ronde tafel meer gasten kunt uitnodigen.

Top 10 meest verkochte producten

Schrijf in en ontvang 10 euro korting op je volgende bestelling

Ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.