Online betalen: van iDeal naar Wero

Online betalen: van iDeal naar Wero
03Jul
Jul 03, 2024
Petra

Online betalen: van iDeal naar Wero

De afgelopen jaren is iDeal uitgegroeid tot een van de populairste online betaalmethoden in Nederland. Of u nu nieuwe meubels koopt of uw wekelijkse boodschappen bestelt, de kans is groot dat u bij het afrekenen gebruikmaakt van iDeal. Ondanks het succes wijzen recente berichten erop dat de vertrouwde betaalmethode plaats moet gaan maken voor een gloednieuw systeem: Wero. Bij Mangohoutonline zijn we helemaal klaar voor dit nieuwe platform waarmee (online) afrekenen nog eenvoudiger wordt. In dit blog vertellen we u alles over deze nieuwe betaalmethode en wat er voor u gaat veranderen.

Wat is Wero?

Wero is een online betaalsysteem dat door het Europese samenwerkingsverband van banken, het European Payments Initiative (EPI), wordt gebouwd. Ook iDeal is sinds oktober 2023 in handen van EPI. Wero wordt de digitale portemonnee voor heel Europa en belooft een snellere, veiligere en meer flexibele manier van afrekenen te worden, zowel voor consumenten als bedrijven. Wero hoopt de internationale concurrentie (zoals Apple en Google) voor te blijven en wil een alternatief bieden voor de Amerikaanse betaalbedrijven die op dit moment een groot deel van de Europese markt domineren. Het zal in eerste instantie geïntroduceerd worden in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland, maar naar verwachting zullen op den duur ook andere Europese landen aansluiten.

Waarin verschilt Wero van iDeal?

Wero zal alle taken van iDeal overnemen en voegt daarnaast ook nieuwe mogelijkheden toe. Op dit moment is de app nog volop in ontwikkeling, maar de uiteindelijke plannen zijn veelbelovend:

  • Wero is, in tegenstelling tot iDeal, een Europees betaalsysteem en dus ook in andere landen te gebruiken. Dit kan handig zijn bij het doen van grensoverschrijdende transacties.
  • Wero is gebaseerd op iDeal, maar omvat meer dan alleen online betalen. Je kunt er bijvoorbeeld ook geld overmaken naar andere gebruikers, online winkelen en loyaliteitsprogramma’s gebruiken.
  • Wero is ook offline te gebruiken bij fysieke winkels die NFC-technologie ondersteunen.
  • Wero biedt meer betaalmogelijkheden, zoals periodieke en gespreide betalingen, later betalen en betalen bij levering, waardoor de gebruiker meer controle heeft over zijn uitgaven.

Waarom overstappen naar Wero?

Als u met Wero wilt betalen, dient u eerst de app te downloaden. De volgende stap is het koppelen van uw bankrekening(en). Wanneer u makkelijk geld wilt overmaken naar familie en vrienden kunt u eventueel uw contactenlijst synchroniseren. Als dan het moment van daadwerkelijk online afrekenen is aangebroken, hoeft u alleen de QR-code te scannen met de app en de betaling te bevestigen door uw vingerafdruk, gezichtsherkenning of pincode.


Hoewel de overgang naar een nieuw online betaalsysteem soms spannend kan zijn, geloven we er bij Mangohoutonline in dat de geleidelijke overgang naar Wero moeiteloos zal gaan verlopen. De verbeterde gebruikerservaring zorgt voor een fijne winkelervaring. Of u nu op zoek bent naar nieuwe meubels of andere artikelen, met Wero kunt u er zeker van zijn dat u bij Mangohoutonline veilig en eenvoudig kunt afrekenen.


Al met al klinkt het als een veelbelovende verandering van (online) afrekenen. U heeft gelukkig nog even de tijd om aan het idee van een nieuw online betaalsysteem te wennen, want Wero zal naar verwachting pas begin 2026 officieel geïntroduceerd worden. Voordat de overstap wordt gemaakt, moet de betaaldienst uiteraard minstens even sterk zijn als iDeal.

Top 10 meest verkochte producten

Schrijf in en ontvang 10 euro korting op je volgende bestelling

Ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.