Welke meubels heb ik nodig voor het inrichten van mijn eetkamer?

Welke meubels heb ik nodig voor het inrichten van mijn eetkamer?
24Jun
Jun 24, 2024
Petra

Welke meubels heb ik nodig voor het inrichten van mijn eetkamer?

Bent u ook al in de val van het op de bank eten getrapt? Bij Mangohoutonline geloven we in de kracht van samen aan tafel eten. Dit is hét moment om met uw gezin samen te komen, de dag te bespreken en mooie momenten te beleven. Maar wilt u gezellig met uw gezin aan tafel kunnen eten, dan is een nette en comfortabele eetkamer onmisbaar.

In ons assortiment vindt u verschillende stijlvolle en duurzame meubels van mangohout, waarmee u uw eetkamer omtovert tot de centrale ruimte van uw huis. Lees snel verder en ontdek hoe u het beste uw eetkamer kunt inrichten!

Welke meubels heeft u nodig om uw eetkamer in te richten?

Gaat u uw eetkamer (opnieuw) inrichten? Zorg dan voor deze basismeubels:

  • Een goede eettafel;
  • Stevige, comfortabele stoelen;
  • Een ruime buffetkast.

Natuurlijk kunt u verder nog allerlei andere dingen aanschaffen, zoals een grote plant, een mooi tapijt of een sfeerlamp.

Waarom kiezen voor een ovale eettafel van mangohout?

Uw eettafel moet genoeg zitruimte bieden, zonder te veel ruimte in te nemen. Een te grote tafel maakt uw eetkamer vol en slordig. Daarom is een ovale eettafel een uitstekende keuze. Zo'n tafel combineert elegantie met functionaliteit en neemt minder plaats in dan een rechthoekige tafel. Bovendien hebben ovale tafels geen scherpe hoeken, wat zorgt voor een zachte en uitnodigende uitstraling.

De veelzijdigheid van mangohouten buffetkasten

Een buffetkast is onmisbaar in uw eetkamer. Het biedt opbergruimte voor uw borden, glazen en al uw andere servies, waardoor u in uw keukenkastjes meer ruimte overhoudt voor kookgerei. Onze mangohouten buffetkasten zijn bijzonder veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Gebruik ze voor het opbergen van servies en glaswerk, bestek, of om decoratieve items zoals vazen en kunstwerken tentoon te stellen.

Mangohouten Buffetkast Denver 140 cm X Black

Welke stoelen passen het beste in uw eetkamer?

De juiste stoelen maken uw eetkamer compleet. Gaat u uit ons assortiment uw stoelen uitkiezen, maak dan de volgende overwegingen:

  • Comfort en ergonomie: stoelen met een goede rugleuning en voldoende zitruimte zorgen voor ontspannen maaltijden. Ergonomische stoelen ondersteunen een goede zithouding, ideaal voor lange diners;
  • Duurzaamheid en onderhoud: kies voor stoelen die tegen een stootje kunnen. Stoelen met afneembare hoezen of makkelijk te reinigen stoffen zijn ideaal;
  • Functionele overwegingen: draai- of wieltjesstoelen zijn perfect voor moderne eetkamers en stoelen met armleuningen bieden extra comfort;
  • Combineren met de eettafel: zorg voor harmonie tussen tafel en stoelen. Bij een ovale mangohouten tafel passen stoelen met gebogen lijnen. Contrasterende stoelen geven een moderne uitstraling.

Eetkamerstoel Rennes Beige Bouclé stof met zwart onderstel Mahom

De beste manier om mangohouten meubels in de eetkamer te plaatsen

Combineer een ovale eettafel met een mangohouten buffetkast voor een harmonieuze en samenhangende eetkamer en kies bijpassende stoelen om een gebalanceerde look te creëren. Hieronder volgt een (los) stappenplan voor het inrichten van uw eetkamer:

  1. Plaats de ovale eettafel centraal in de ruimte met voldoende loopruimte eromheen;
  2. Zet de buffetkast tegen een muur, bij voorkeur dicht bij de tafel voor gemakkelijke toegang tot servies en andere benodigdheden. Zorg wel dat de buffetkast uw loopruimte niet belemmert;
  3. Zorg voor voldoende verlichting, zowel natuurlijk als kunstmatig. De juiste gordijnen voor uw ramen en een mooie hanglamp boven uw eettafel maken de sfeer compleet.

Persoonlijke accenten en decoraties

Naast de basismeubels kunt u uw eetkamer personaliseren met decoratieve accenten. Denk aan tafellinnen, kaarsen, planten, kleden en kunstwerken. Deze items voegen kleur en textuur toe, waardoor de ruimte persoonlijk aanvoelt. Mangohout combineert goed met verschillende kleuren en materialen, dus er ligt geen enkel limiet op uw creativiteit.

Koop uw mangohouten eetkamermeubels bij Mangohoutonline

Wilt u uw eetkamer inrichten met meubels van mangohout? In ons assortiment vindt u een uitgebreide collectie ovale eettafels en buffetkasten die perfect passen bij uw smaak en behoeften. Daarnaast kunt u ook de perfecte eetkamerstoelen bij ons vinden.

Heeft u vragen of ontvangt u graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op; ons deskundige team staat klaar om u te helpen.

Top 10 meest verkochte producten

Schrijf in en ontvang 10 euro korting op je volgende bestelling

Ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.