Ontdek de charme van Deens ovaal

Ontdek de charme van Deens ovaal
08Mar
Mar 08, 2024
Petra

Ontdek de charme van Deens ovaal

De Denen zijn meesters in het creëren van ruimtes die niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Hun geheim? De liefde voor eenvoud en kwaliteit en hun waardering voor natuurlijke materialen. Hieruit voortvloeiend ontstond een paar jaar geleden de Deens ovaal eettafel, een prachtige eettafel die iedere eethoek omtovert tot een knusse ontmoetingsplek en waar het Deense fenomeen hygge - het creëren van een warme sfeer en genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen - volledig tot z’n recht komt. Altijd al gedroomd van een eethoek die zowel warm en uitnodigend als simplistisch en praktisch is? Dan is de trend Deens ovaal u op het lijf geschreven. We voegden hem niet voor niets toe aan ons assortiment mangohouten eettafels.

Doordacht design

Een bekend mantra binnen de Deense designfilosofie is ‘less is more’. De designers zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van eenvoudige meubelstukken die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar die ook een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid bezitten. Deze benadering, die ook bij Deens ovaal opgaat, is gebaseerd op het principe van eenvoud, waarbij elk element zorgvuldig wordt overwogen om zowel nut als schoonheid te waarborgen.

Net als bij een normale ovale tafel is bij Deens ovaal het blad in het midden op z’n breedst. Maar waar een klassiek model in een afgeronde punt eindigt, kenmerkt een eettafel Deens ovaal zich door de afgevlakte hoeken aan beide kanten. Daardoor schuift u makkelijk een extra stoel aan en heeft u geen last van vervelende puntige hoeken.


Wat maakt Deens ovaal nu zo speciaal?


Eigenlijk zijn er wat ons betreft twee redenen waarom een Deens ovaal eettafel van mangohout opvalt tussen de rest van de eettafels. Allereerst vanwege de vorm. De rondingen in de tafel zorgen voor een zachte uitstraling waardoor harde lijnen en hoekige vormen worden verzacht. Daarnaast is het een vorm die mensen letterlijk dichter bij elkaar brengt, want door de rondingen bevindt niemand zich ‘op de hoek’. Ook maakt de vorm de tafel enorm veelzijdig: u kunt een Deens ovale mangohouten eettafel zowel in een intiem appartement als in een ruim huis kwijt.

Ten tweede is er het materiaal: mangohout. Door juist mangohout te gebruiken voor een Deens ovaal eettafel wordt de Deense voorliefde voor duurzaamheid en natuurlijke schoonheid onderstreept. Mangohout brengt warmte en karakter in uw eethoek door zijn rijke texturen en diepe kleuren. De combinatie van Deens design en mangohout maken dat de tafel een stijlvol middelpunt vormt in huis waar iedereen zich omheen beweegt gedurende de dag.


Een Deens ovaal eettafel van Mangohoutonline


De Vicenza-serie van Mangohoutonline is wat ons betreft een prachtig voorbeeld van een eettafel Deens ovaal. Deze serie is verkrijgbaar in zowel blank als zwart mangohout en wordt gekenmerkt door de stalen spinpoot in het midden van de tafel en het dunne, taps aflopende tafelblad. Tevens is de tafel perfect te combineren met de eetkamerbank Salerno. Deze bank loopt namelijk net als de tafel taps af en is voorzien van elegante smalle x-poten aan beide kanten.

Een (mangohouten) eettafel aanschaffen is geen dagelijkse bezigheid, dat beseffen wij ook. Daarom heten onze collega’s in de showrooms u van harte welkom en vertellen ze u graag meer over de Deens ovaal tafels of een van onze andere producten.

Top 10 meest verkochte producten

Schrijf in en ontvang 10 euro korting op je volgende bestelling

Ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.