Waarom zou u kiezen voor een ovale tafel?

Waarom zou u kiezen voor een ovale tafel?
05May
May 05, 2022
Petra

Waarom zou u kiezen voor een ovale tafel?

Het is de hit van nu: een ovale tafel. In woonboulevards zijn ze niet meer weg te denken. Naast het feit dat ze erg populair zijn hebben ovale tafels nog veel meer voordelen. Bij een langwerpige of vierkante tafel heeft u last van de hoeken. Dat is loze ruimte want daar kan niemand zitten. Bij een ovaal model kunnen daar juist wel mensen zitten! U kunt dus meer mensen kwijt aan een ovale tafel. Wilt u nog meer voordelen van een ovale tafel weten? In dit blog vertellen we er alles over.

Alle voordelen op een rij

Een ovale tafel heeft een aantal voordelen. Wilt u ze direct allemaal weten? Hier komen ze:

  • Een ovaal model nodigt uit tot gezelligere gesprekken;
  • Geen hoeken waar u zich makkelijk aan stoot. Veiliger en minder pijnlijk dus; 
  • De uitstraling van een ovale tafel valt meteen op;
  • Aan de meeste ovale modellen kunnen meer mensen zitten dan aan een rechthoekige tafel;
  • Ze zijn ook geschikt voor kleine ruimtes.

De gezelligheid rondom een ovale tafel

Doordat een ovale tafel een afgeronde vorm heeft kunnen alle tafelgasten elkaar gemakkelijk in de ogen aankijken. Waar u bij een vierkante of langwerpige tafel vaak gesprekken in groepjes krijgt, nodigt een ovale tafel uit tot een gezamenlijk gesprek. Er zijn geen personen die aan een hoek of kop zitten en enigszins uitgesloten zijn van het gesprek. Het gezelschap voelt zich snel bij elkaar betrokken met als gevolg leukere gesprekken waaraan iedereen deelneemt. Super gezellig dus.

Ovale tafel

Ovale tafels zijn veilig

U heeft zich vast wel eens gestoten aan de hoek van een vierkante of langwerpige tafel. Dan weet u vast ook hoe pijnlijk dat kan zijn. Al helemaal wanneer er kleine kinderen aanwezig zijn, wilt u dit risico zo veel mogelijk vermijden. Gelukkig is een ovale tafel hiervoor de perfecte oplossing. Zo’n tafel heeft geen hoeken waar u zich aan kunt stoten. En mocht u zich stoten? Dan doet dat veel minder zeer dan bij een rechthoekige tafel. Dat is niet alleen handig voor u, maar ook voor rondrennende kinderen in huis: een win-win situatie!

Uniek design

Een mooi voordeel van een ovale tafel is de uitstraling. Naast alle muren en kasten met strakke lijnen springt de ovale tafel er echt uit. Een echte eyecatcher dus! Daarbij oogt een ovale tafel compacter dan een rechthoekige tafel van hetzelfde formaat. Kiest u daarbij ook nog eens voor een ovale tafel van mangohout, dan weet u helemaal zeker dat uw tafel nooit uit de mode zal gaan. De natuurlijke look van mangohout past namelijk in elk interieur thuis. Wanneer u na een paar jaar uw interieur gaat aanpassen, dan kan uw tafel dus gewoon blijven staan. 

Meer mensen aan tafel

Aan een rechthoekige tafel zitten logischerwijs vier hoeken. Hier kan niemand zitten. Een ovale tafel heeft geen hoeken en dus geen beperkingen qua zitplekken. Overal kan iemand zitten. Aan gezelligheid rondom ovale tafels is dus geen gebrek. Ook handig is dat veel ovale tafels de poten in het midden hebben waardoor tafelpoten ook niet in de weg zitten van de stoelpoten. Overal aan de tafel kan een stoel staan.

Weinig ruimte? Geen probleem

Door de vorm van een ovale tafel neemt hij minder ruimte in dan een rechthoekige tafel. Ergens waar u een rechthoekige tafel van twee meter lang niet goed kwijt kunt, past een ovale tafel misschien net wel. Dat is dus erg handig als u niet veel ruimte heeft in huis. Als u wilt weten hoeveel stoelen u om uw nieuwe ovale tafel kwijt kunt, moet u voor de aardigheid eens ons informatievebloglezen.

De perfecte ovale tafel in uw interieur: kies voor mangohout!

Bent u op zoek naar zo’n mooie ovale tafel? Dan komt u natuurlijk al snel uit bij mangohout. Mangohout heeft een warme uitstraling en een exotische look. Het is een echt natuurproduct. Dat maakt uw nieuwe ovale tafel nóg gezelliger. In onze showroom in Doetinchem kunt u de tafels van dichtbij bewonderen. We verwelkomen u graag. Ook in onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment aan ovale, maar ook ronde tafels van mangohout.

Top 10 meest verkochte producten

Schrijf in en ontvang 10 euro korting op je volgende bestelling

Ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.