Wat zijn de kenmerken van houten meubels?

Wat zijn de kenmerken van houten meubels?
02Jun
Jun 02, 2022
Petra

Wat zijn de kenmerken van houten meubels?

Niets staat sierlijker in uw woonkamer dan mooie meubelen van massief hout. U ziet ze dan ook vaak terug in woonwinkels en boulevards, net als mangohout. Maar welke kenmerken hebben houten meubels, en hebben mangohouten meubels voordelen die gewone meubelen niet hebben? Een goede vraag om in ons blog te beantwoorden! Hieronder vertellen we u wat de voor- en nadelen van meubels van massief hout zijn, en wat mangohout als hardhoutsoort zo bijzonder maakt. Lees dus snel verder!

Wat zijn de voordelen van houten meubels?

U ziet houten meubelen in veel huishoudens terug, in allerlei interieurstijlen en kamers. Hout heeft dan ook veel positieve eigenschappen, waardoor het zich goed leent om meubels van te maken. Hieronder zetten we de kenmerken van houten meubels voor u op een rij:

  • Hout heeft een neutrale en tijdloze uitstraling. Het gaat niet uit de mode!
  • Het blijft lang mooi, en gaat ook lang mee.
  • Meubels van massief hout hebben een luxe look.
  • Mangohout is een voorbeeld van een duurzame houtsoort!
  • U kunt hout op allerlei manieren laten afwerken. Denk aan mangohout black!

Voordelen houten meubels: tijdloos en luxe

Een van de grote voordelen van houten meubels, is dat ze niet snel uit de mode zullen gaan. Hout heeft eigenlijk een vrij neutrale uitstraling, waardoor het niet gebonden is aan bepaalde interieurtrends die na een paar jaar weer uit de mode gaan. Tegelijkertijd kan hout ook een uitgesproken uitstraling hebben. Dat ziet u terug in mangohout! Een van de kenmerken van mangohout is de exotische en warme uitstraling die het hout heeft. Kijk maar eens goed naar de planken: geen twee meubelen zien er hetzelfde uit, door die opvallende nerf, mooie kleurschakeringen en duidelijke zaagpatronen. Dat geeft mangohouten meubels zo zijn eigen voordelen: deze meubels zijn altijd uniek!

Mangohouten TV Meubel Henderson 150 cm Mahom

De kenmerken van mangohout

Mangohout is een hardhoutsoort, en heeft dus veel voordelen en kenmerken die ‘normaal’ hout ook heeft. Het woord ‘hardhoutsoort’ verraadt het al: mangohout heeft een hoge hardheid, en dat zorgt ervoor dat een meubel van dit materiaal niet snel zal beschadigen. Dat zorgt ervoor dat u er nog langer mee kunt doen! Combineer dat met de tijdloosheid van de meubelen, en u hebt een eettafel, boekenkast of TV-meubel in huis waar u jaren en jaren mee kunt doen. 

Duurzaam hardhout?

Het meest bijzondere aan mangohout, naast zijn uitstraling, is misschien wel de duurzaamheid van het hout. Dat is bijzonder, want veel hardhoutsoorten zijn juist niet duurzaam. Dat mangohout zo milieuvriendelijk is, ligt aan de manier waarop het wordt geproduceerd. Zo hoeft er geen oerwoud voor te worden gekapt, omdat mangobomen tegenwoordig veel groeien op mangoplantages. Daar wordt hij gekweekt voor die lekkere vrucht: de mango! Wanneer een boom oud wordt, laat de boer hem kappen en verkoopt hij het hout aan een meubelfabriek. Zo komt het vervolgens als meubel in uw woonkamer terecht. En dat zonder het milieu zwaar te belasten!

Mangohouten meubels in het echt bekijken

U herkent de kenmerken van mangohout pas echt, wanneer u het een keertje in het echt hebt gezien. Door de populariteit van deze mooie houtsoort ziet u het tegenwoordig overal terug in woonwinkels en boulevards. Natuurlijk vindt u het ook bij ons in de showroom in Doetinchem, waar u al onze meubelen van dichtbij kunt bekijken. Wat dacht u van ons unieke mangohout black? Dat is mangohout dat bewerkt is met een stralende zwarte lak, waardoor het een opvallend nieuw karakter heeft gekregen. Kom dus gerust eens langs, en word net zo verliefd op mangohout als wij!

Top 10 meest verkochte producten

Schrijf in en ontvang 10 euro korting op je volgende bestelling

Ontvang als eerste de beste aanbiedingen en highlights.